ØENS ENGEL FLYVER FRA REDEN – SKIFTER TIL VEJLE BOLDKLUB PÅ EN REKORDTRANSFER

I sommeren 2017 kom en ung knægt fra Kastrup ind i omklædningsrummet på Englandsvej 61, og kiggede sig omkring. Han var tilbagelænet og helt nede på jorden.


Siden hen blev Lukas Engel én af vor’ egne Ama’r drenge, og kæmpede sig både frem til spilletid, fast plads i startopstillingen, viceanfører, anfører og udtagelser til Danmarks U21-landshold.

Der har været noget af en rejse for Engel, der nu skal tørne ud for Vejle Boldklub i landets bedste række. Der er klausuler i aftalen, der betyder at Fremad kan indtjene yderligere i fremtiden.

Vores 22-årige kaptajn skifter med øjeblikkelig virkning til Superligaholdet, og er klar til et nyt eventyr.


Når klubber fra et højre lag kommer på banen, er det ikke altid nemt at holde profilerne tilbage. I det her tilfælde måtte Gaxe igennem flere lange samtaler i forhold til Engel’s fremtid:


”Engel har gennemgået en fantastisk udvikling som fodboldspiller. Han kom til klubben som 18-årig efter at have spillet seriefodbold for Kastrup. I de seneste år har han taget nogle væsentlige skridt i sin udvikling, og det har medført stor interesse fra flere forskellige klubber. Vi har haft mange lange samtaler om hans fremtid med de interesserede klubber, Engel og hans agent,”


”Da Vejle meldte sig på banen i forhold til en transfer, var det interessant både for os og Engel selv. Han har selv talt om, hvornår næste skridt skulle være. Vi har fået en rigtig fin aftale i kassen med mulighed for at tjene yderligere i fremtiden. Det er ikke nemt at vinke farvel til en spiller som Engel, men samtidig er vi stolte over at kunne sende en spiller videre til næste skridt i karrieren. Vi ønsker ham alt det bedste med sine nye udfordringer,” siger Gaxe.


Når det kommer til hovedpersonen selv, så har det været den sværeste beslutning, han har stået over for i karrieren. Hjertet banker for Fremad Amager, og det er vemodigt at skulle tage afsked med klub, spillere, trænere og fans:


”Først og fremmest skal der lyde et stort tak,” Siger Engel og fortsætter.


”Tak for altid at have støttet holdet og jeg. Selv i hårde perioder har i trofast støttet os, “Øens hold”. Til alle spillere, trænere, holdledere, alle i og omkring klubben, som jeg gennem tiden har krydset veje med – tak,”


”Siden min første arbejdsdag i klubben, har jeg følt mig hjemme. Alle jer trofaste fans har stået på tribunen og på ’Sunny Side’, uanset hvad. Siden sommeren 2017 er der sket meget. Vi har sammen taget store skridt, og rykket Fremad Amager utroligt langt. At have båret anførerbindet har været et kæmpe privilegie og mange gode minder vil følge mig for evigt.

Tusind tak for den støtte trænere, spillere og ikke mindst jer fans har givet mig. Til alle mine holdkammerater gennem årene skal der lyde en stor tak - uden jer havde det ikke været muligt for mig at tage det næste skridt i min karriere.

3,5 år efter jeg skrev min første kontrakt, er det nu tid til at vores veje vemodigt skal skilles. Dette er ikke et farvel, men forhåbentligt på gensyn.

De største Amager hilsner Lukas Engel,” slutter Kaptajnen.


Kaptajn-Engel. Tak for en fantastisk indsats. Vi ønsker dig alt held og lykke med de nye udfordringer!