COACH ”VALLI”: ATMOSFÆREN OG ATTITUDEN GJORDE FORSKELLEN

Efter en lang træningslejr gør cheftræneren status på den samlede oplevelse. Her er lidt fredagslæsning inden opstartens sidste træningskamp i morgen lørdag.

Overordnet set kunne der sættes flueben ved mange opfyldte kriterier:

”Vi valgte at forlænge perioden på træningslejren med yderligere seks dage kontra sidste år. Med 15 dage kunne de nye spillere få en god mulighed for at integrere sig i truppen. Det gav også bedre muligheder for at kunne inddrage dem i vores taktiske koncept. Med tilgangen af de nye spillere har vi fået en anden type kvalitet, der kan inddrages i vores spillestil. De har fundet sig nemt til rette i omklædningsrummet, og det er meget vigtigt,”

”Jeg kunne se en stor udvikling i mentaliteten de 15 dage. Forbedringen kan ses i spillernes vilje og lyst til at forbedre sig. De tager stort ansvar både på og udenfor banen. Spillernes evne til at integrere de nye holdkammerater i spilsystemet og bringe dem tættere ind i gruppen, har været fantastisk. I forhold til spillernes kost, har vi også kunne gå noget mere i dybden med deres sammensætning af mad både før og efter træning/kamp. Derudover blev vi ikke ramt af nogle slemme skader,”

”Den største forbedring mentalt er vores forståelse for det defensive og offensive spilsystem. Igen kunne vi drage fordel af den lange træningslejr, og gå i dybden med det spilmæssige. Flere af de unge spillere var hurtige til at lære fra sig, og vi er på rette vej,”

”Vores vision for spillerne og deres udvikling er blevet dyrket. Det handler om at agere på den rigtige måde i kampene og aldrig forlade konceptet. Det er vigtigt for mig, at spillerne viser en reaktion, hvis tingene ikke går deres vej. Med samme vision, tankegang og vilje kommer vi langt som hold,” siger cheftræneren.

Ikke alle ønsker faldt på plads i forhold til træningslejren, hvor man desværre manglede to vigtige spillere, og samtidig havde en skidt placering af en kamp:

”Det negative var naturligvis at undvære spillere som Gabel og Chendri. Både fodboldmæssigt og socialt var de savnet på turen, men vi var klar over deres situation inden afrejse, og det var den rigtige beslutning på hver deres vegne i forhold til personlige årsager og genoptræning. Derudover var planlægningen af kamp på andensidste dagen, en fejl. Efter 14 dage på træningslejr er spillerne udmattede fysisk og mentalt. Planlægningen af kampen skulle være placeret anderledes, men det er vi klogere på i forhold til næste træningslejr,”

Med sine knap 14 måneder hos Øens Hold, kunne cheftræneren mærke en markant forskel på turen i år:

”Jeg kan mærke en kæmpe forskel på denne træningslejr i forhold til min første tur med spillerne. Sidste år havde jeg kun haft sammenlagt én måneds træning med staben og spillerne. Vi brugte lang tid på at lære hinanden at kende til fulde, og bevæge os i retningen af den rigtige taktik, spilkonceptet og den mentale tilstand.

Jeg må indrømme, det har været imponerende nemt at få spillerne til at ramme rigtigt i år. Atmosfæren og attituden gjorde forskellen på succes eller nedtur. Alle folk i staben og truppen arbejdede forbilledligt, selvom vi havde lidt udfordringer med vejret, kampbaner og hotellet,”

”Nu handler det om at få sluttet ordentlig af mod FC Roskilde, og blive klar til en rigtig vigtig kamp i forårspremieren. Vinterpausen er lang, og vi glæder os til at brage ud af starthullerne foran fansene i Sundby næste lørdag. Det bliver dejligt at få dem på lægterne igen og mærke opbakningen til holdet,” slutter Coach ”Valli”.

Kampen i morgen spilles kl. 14:45 i Sundby idrætspark mod FC Roskilde. Der er fri entré til kampen.