EN HISTORISK TILBAGEBLIK – KNUD KASTRUP

Nu lander den første spillerprofil efter et par indledende historier om grundlæggelsen, de første par år og den endelige indflytning i Sundby Idrætspark.

Til dette stykke vil vi blive introduceret til én af de første store klub-personer. Der er tale om en rigtig Fremad-profil fra klubbens historie. Uddraget er så ’spot on’, at den får lov at tale for sig selv:

"Hvis man skal fremhæve en virkelig profil fra Fremad Amagers tidlige historie, må det blive Knud Kastrup.

Knud Kastrup var som spiller den bærende kraft i Fremad i mere end 20 år, og prægede klubben som både ungdomsspiller, 1.-holdsspiller, landsholdsspiller, spilleudvalgsmedlem og bestyrelsesmedlem. Han begyndte som målmand, som 14-årig rykkede han ud som markspiller, og allerede som 15-årig debuterede han på 1.-holdet som højre innerwing, hvilket han også spillede i flere kampe for udvalgte hold (ABU og KFBU). Knud var ikke den fødte fodboldspiller, men en utrolig flittig og energisk spiller. Efterhånden var han vores bedste spiller på næsten alle pladser.

Da vi kom under KBU i 1920erne, fik man øje på ham, og bl.a. i pressen kom der mange opfordringer til ham om at gå i en af de store klubber. Efter samtale med klubbens ledelse, som ikke ville stå i vejen for hans videre udvikling, gik Knud Kastrup i Frem, hvor han spillede mellem 1921 og 1925.

Da Knud i 1925 atter var tilbage i Fremad, dominerede og prægede han holdet i uhørt grad, nu som centerhalf, en plads han også opnåede at spille på landsholdet. Omkring 1930 rykkede han så ned på backpladsen, som han siden spillede indtil han lagde støvlerne på hylden i 1935 som 37-årig. I 1935 skrev en kendt sportsjournalist:

»Knud Kastrup spillede med en energi som en 18-aarig, med Kræfter som en 30-aarig og med Erfaring som en 37-aarig!«

Som nævnt var Kastrup ikke dermed færdig i sit virke for Fremad, idet han virkede på mange tillidsposter helt frem til sin død i 1954."

Pas på hinanden – god weekend Ama’r

Foto og tekst: Fremad Amager 100 år – Knud Kastrup.