AKADEMIETS U19-CHEFTRÆNER STOPPER EFTER DENNE SÆSON

Før sæsonstarten i sommerperioden 2020, kunne vi præsentere Søren Bjerg som U19-cheftræner for AC Amager Academy. Han kom til Akademiet, der netop var blevet launchet, og skulle derfra udvælge et hold med en stor mængde af spillere fra både B 1908 og BK Fremad Amager.


Akademichef Philip Hansen og Søren Bjerg har haft nogle samtaler omkring næste fase af udviklingen. Begge parter blevet enige om, at Søren stopper som U19-cheftræner efter denne sæson, og han derfor kigger efter en ny udfordring. Det er uvist, om det bliver på senior- eller ungdomsniveau for hans vedkommende.


Philip Hansen udtaler:


”Vi var rigtig glade for at kunne tiltrække Søren som cheftræner sidste år for U19-holdet. Han kom ind med en stor erfaring fra både senior- og ungdomsfodbold, og har været i situationer med tilpasning af en ny trup, der skal samles rigtigt. Han har sendt holdet i den rigtige retning, og har derudover fået sammensat en god træningskultur. Efter nogle samtaler er vi blevet enige om at takke hinanden for et rigtig godt samarbejde, og vi giver Søren de bedste anbefalinger med herfra. Vi ønsker ham god vind med de udfordringer, der venter ham,” slutter Philip Hansen.


Søren kom ind med stor erfaring fra positioner som både cheftræner og talentchef for AB af flere omgange, og i samme to roller hos HIK. Størstedelen af opstarten gik med at få samlet den rigtige trup forud for den første sæson under AC Amager. Efteråret bød på en rigtig flot 1. plads, hvor forårets turnering stadig bliver spillet.


Søren Bjerg udtaler:


”Det har været vildt spændende at være med fra starten i så stort og ambitiøst et projekt. Der var rigtig mange brikker, der skulle på plads fra starten sidste år, og det var også en stor personlig udfordring. Både jeg og trænerstaben er stolt over at have været en del af den her kæmpestore sejr i forhold til indrangeringen i ungdomslicens, hvor der venter Divisionsfodbold. Vi fik bygget godt på fra start, og vandt rækken det første halvår,” siger Søren Bjerg.


Vi kunne i foråret skrive historie med de to første debutanter på førsteholdet fra AC Amager Academy. Ato Junior Smith og Lorent Selmani er en del af U19-truppen, og har haft en flot udvikling under ledelse af Søren og hans trænerstab.

Det er også et signal for, hvilket engagement spillerne har haft til holdets og deres egen udvikling på U19:


”Det gik ret hurtigt til at blive en del mere elitært, da der skulle udvikles på flere områder. Når man skal indrangeres, skal der tilpasses en helt masse ting. Man bliver vurderet på rigtig mange punkter, og det kræver også en god udvikling på træningsbanen. Drengene har tilpasset sig forholdene rigtig godt, og det har været en stor fornøjelse at træne holdet. Jeg skal bruge den næste periode på at undersøge, hvad der skal ske, og det kan blive til både senior- og ungdomsfodbold. Jeg vil fortsat følge AC Amager, og ønsker stort held og lykke med den næste spændende fase i udviklingen,” slutter Søren Bjerg.


Tak for en dedikeret indsats for U19-holdet, Søren. God vind med de nye udfordringer!