EFTER 8 MÅNEDERS LANG KAMP - CHILENSK TALENT KAN OFFENTLIGGØRES

Efter kamp mod en chilensk fodboldklub i samarbejde med DBU, kan 19-årige Matias Vicente Farias Celis, endelig præsenteres som ny spiller i klubben.


Det nydelige medie, Transfermarkt, præsenterede allerede Matias på vores trupliste for tre uger siden, på trods af at sagen ikke var afgjort. Matias har været på Ama’r siden midten af januar, hvor han har været i kamp i nogle af træningskampene siden. Den tidligere chilenske klub holdt nogle oplysninger tilbage, som vi ikke kom i besiddelse af inden transfervinduet lukkede i januar. Derfor tog vi kampen op igen den 15. juni, hvor transfervinduet åbnede på ny.


Den transfer er nu kommet officielt på plads i dag, og det har været en tung proces, udtaler Gaxe:


”Det er en sag, der har krævet mange ressourcer fra os og effektiv hjælp fra DBU. Vi har været på kryds og tværs med oplysninger fra den tidligere klub, der ikke stemte overens med de oplysninger, vi havde fra vores kontakter i Chile, det var en tung proces. Vi fik overhånden i det her transfervindue efter stort arbejde fra Michael Larsen (PR- og tekniskansvarlig), og derfor har det chilenske fodboldforbund nu overleveret spillercertifikatet,”


”Matias var i 2020 en del af Akademiet hos FDC Vista i Rusland, og været den kreative figur i offensiven hos dem. Han er en spændende ung spiller, som vi glæder os til at fylde mere på. Det er en spiller, der skal tilvænne sig en række, der er noget mere fysisk præget, hvor hans tekniske egenskaber er hans styrke. Matias har arbejdet forbilledligt med udviklingen de sidste otte måneder, uden at vide hvornår han kunne komme i kamp. Vi er mest af alt glade på Matias’ vegne, der nu kan optræde i officielle kampe for klubben. Det har været 8 hårde måneder for ham, men han har været stærk,” siger Gaxe.


Den 19-årige kreatør har bolden limet til venstreskøjten, når han bevæger sig rundt i offensiven. Derudover har han et sydamerikansk temperament, og går hårdt til modstanderen. Mentalt har han haft en stor kamp udenfor banen, som har gjort ham stærkere, og han er taknemmelig for opbakningen blandt holdkammerater og ansatte i klubben:


”Da jeg fandt ud af, at tingene ikke lykkedes, da transfervinduet lukkede i, var jeg tom for ord. Jeg havde glædet mig hele julen til mit kommende ophold i Danmark og som fodboldspiller i Fremad Amager. Det har været ekstremt svært ikke at vide, hvornår jeg kunne komme i spil, fordi der var udfordringer med overgangen. I de 8 måneder har jeg forberedt mig, alt jeg kunne og hjulpet mine holdkammerater med opbakning. Jeg er meget taknemmelig og glad for alle personer, der har hjulpet mig igennem det her forløb for at holde modet oppe,”


”Der er flere måder at blive opdraget på med fodbolden i Chile. Typisk er man enten en spiller, der går hårdt til den med fysik eller har sine styrker på bolden teknisk. Jeg har forsøgt at finde en vej imellem de to ting, men er bedst med bolden på fødderne. Så bruger jeg aggressiviteten, når bolden skal erobres. Nu kan jeg endelig kæmpe med holdet både på- og udenfor banen. Det bliver fedt at komme i aktion foran fansene,” slutter Matias Celis


Vi overraskede Matias på banen efter træning, hvor Løvenkrands kunne overrække spillercertifikatet til Matias, der havde valget mellem tale eller en dans – se videoen længere nede i klippet.


Bienvenido, Matias - Vamos!