GENFORENET – BACHER INDTRÆDER I NETVÆRKET

Bacher Work Wear har en lang historie i Fremad Amager, og her kan der fyldes på med mindeværdige fortællinger – vi har i samarbejde med Peter Vallentin taget dele af fortællingen med til nyheden om genforeningen af Bacher og Fremad Amager. De er nu tilbage i Øens Erhvervsnetværk efter fire års pause.

Der bliver talt Henning Jensen, Frank Arnesen, Søren Lerby og gamle Fremad-dage!

Peter købte selskabet af sin far og bror tilbage i 2012, og hovedejerskabet er altså fortsat på familiens hænder. Han er 3. generation i ”Jensen-familien”, der har været involveret i Bacher siden 1930´erne.

Vi vælger at lade Peter fortælle historien herfra:

”Min far, Henning Jensen, var en talentfuld målmand. Først for Dragør Boldklub og derefter for Fremad Amager i hans senere ungdomsår og senere med et enkelt år som senior tilbage i 1960´erne. Derefter blev han UK-chef (Udtagelseschef, svarende til Sportschef i dag) hvor han bl.a. lavede aftalen med at få Søren Lerby til klubben mod gratis aftensmad i klubhuset efter træning. Han var derfor med på turen til Holland, da Frank Arnesen og Søren Lerby blev solgt til Ajax Amsterdam i 1976.

Han var også UK-chef i ”de gyldne år 1971-72”, hvor Fremad Amager rykkede op i 1. division i den sidste kamp på udebane mod Lyngby ved at vinde 1-0. Til historien skal det lyde, at spillede Fremad uafgjort, ville B93 rykke op. Hvis Lyngby vandt, ville de rykke op. Det er den kamp i Lyngby nogensinde, med flest tilskuere,” siger Peter med stor entusiasme i stemmen, og er klar til at brage videre derudaf med endnu mere Fremad-nostalgi.

Ekstra Bladets læsere var nemlig begejstret for det her Fremad Amager hold. Det medførte derfor også en helt speciel hæder:

”I 1972 blev Fremad Amager kåret til hele Danmarks favorithold af Ekstra Bladets læsere, ligesom man blev nummer 2 i Pokalfinalen med et nederlag til Vejle Boldklub. Eftersom Vejle Boldklub blev mestre, trådte Fremad som bekendt ind i Europa Cup´en og spillede 1-1 hjemme og 0-0 ude mod albanske Besa.

Og ja, vi er fortsat det eneste ubesejrede hold i Europæisk fodbold.

Min far har desuden været medlem af Fremad Amagers bestyrelse i en årrække, og er guldmedlem. Han er samtidig medlem af ”Fremads Venner”, ligesom han fortsat ser langt de fleste af Fremad Amagers kampe i ”det kloge hjørne” i Sundby Idrætspark. Her mødes de tidligere spillere og ledere fra hans årgang bag målet og følger deres hold, under normale omstændigheder.

I min barndom var jeg i Fremads klubhus hver eneste eftermiddag med min mor, Birgit, der tog sig af de unge spillere i klubben efter skoletid. Jeg var med hende på arbejde hver dag fra mandag til torsdag, hvor spillere som Peter Nielsen, Søren Nielsen, Jimmi Lüthje, Peter Østergaard og mange flere kom forbi om eftermiddagen og hyggede med billard, bordtennis eller film, inden træning.

Det var kort om vores tilknytning til Fremad – der er et hav af andre oplevelser, og jeg kunne fortsætte med at fortælle om Fremad i timevis.

Jeg glæder mig til at være en tæt del af min hjerteklub og fortsætte med at fylde på til endnu flere kapitler. Vi ser frem til at være synlige i Fremad-regi, og glæder os til at blive en del af et stærkt netværk i klubben. Forza Fremad,” siger Peter Vallentin, CEO og indehaver af Backer Work Wear.

Læs mere om virksomheden her:

https://www.bacher.com/

Kontakt Anette Manniche via aj@faelite.dk eller Simon Bonnerup Kristensen via sm@faelite.dk for mere info om netværket i Fremad Amager.


Simon Kristensen (tv. på billedet) og Peter Vallentin (th. på billedet)


Europa-Cup truppen i 1972. Henning Jensen er nummer 2 bagerst fra venstre.