JOAKIM MATTSSON ER NY CHEFTRÆNER I FREMAD AMAGER

Der sker ting og sager i Fremad i de her dage. I går eftermiddags kunne vi præsentere Gaxe som ny Sportschef i klubben. I dag er vi kommet på plads med en aftale om en ny cheftræner på Øen.

51-årige Joakim Mattsson (tv. på billedet) har underskrevet en aftale som cheftræner og startede arbejdsdagen kl. 09:00 på Sundbyvestervej.


Det har været en stor prioritering at kunne finde frem til en kandidat med flere års erfaring fra dansk divisionsfodbold. På trods af annonceringen som Sportschef torsdag eftermiddag, har Gaxe (th. på billedet) været med i loopet i den seneste periode omkring ansættelsen af en ny cheftræner hos Fremad Amager.


”Med ansættelsen af Mattsson får vi først og fremmest en cheftræner med et stort kendskab til dansk fodbold. Nogle af de ting, vi har været på udkig efter, er også at kunne samle et hold som en stærk enhed. Hans evner til at kunne videreudvikle unge spillere, har også været et væsentlig parameter,”


”Udover at være et sympatisk menneske, har vi også fundet en vindertype. Mattsson er fagligt rigtig skarp, og arbejder stenhårdt. De erfaringer han kommer med fra både Superliga- og Divisionsfodbold gør, at han kender til arbejdsopgaverne i en klub på det her stadie,” slutter Gaxe.


Mattsson startede sin trænerkarriere hos Silkeborg IF, hvor sønnerne Magnus og Pelle spiller.

Inden rollen som cheftræner var Mattsson assistenttræner hos Silkeborg IF, Randers FC og OB.


Efter opholdet i OB tog Mattsson et skridt opad i trænergerningen, og startede en rejse som cheftræner. Det har budt på ophold hos Skive IK, Vendsyssel FF, Thisted FC og senest U19-holdet i Brøndby IF.

Han er beæret over at få ansvaret som ny cheftræner i Fremad:


”Jeg er lidt beæret over at skulle stå i spidsen for Fremad Amager. Udefra har jeg set kampe i Sundby, og været her som modstander en hel del gange. Fremad Amager et sted, hvor man ønsker at komme igen. Jeg har altid følt mig godt tilpas i Sundby, der kan lidt af det hele. Stemningen og omgivelserne passer godt til mig, og jeg tror på at Ama’rkanerne passer godt til mit sind. Det er ligetil og ikke så kompliceret,” siger Mattsson.


”Jeg kommer ind til en spændende trup, der har en god sammensætning af mange forskellige spillertyper. Det skal fungere som et hold, og jeg tror på en stærk enhed. Jeg har allerede et fint kendskab til den nuværende trup og nogle af stabsmedlemmerne. Fremad Amager har haft en opadgående kurve i det seneste par år, og det har været interessant at følge udefra. Jeg glæder mig til at komme i arbejdstøjet og på træningsbanen i Sundby Idrætspark,” slutter den nye cheftræner.


Vi følger op med et interview af Joakim Mattsson senere på dagen.


Velkommen til Ama'r, Mattsson!