MATTSSON HAR LØST TRÆNERKABALEN – NY ASSISTENTTRÆNER I FREMAD

Efter en måned på posten som cheftræner, har Joakim Mattsson samlet sit trænerteam omkring sig. Han har været på udkig efter den sidste brik i spillet til posten som assistenttræner.

Vi kan i dag byde velkommen til 30-årige Azad Corlu, der har været en del af den store trænersammensætning i Brøndby Masterclass de seneste seks og et halvt år.


Mattsson har selv haft Azad øverst på sin prioritetsliste som den sidste del af puslespillet i trænerteamet, der også tæller målmandstræner Jesper Christiansen og fysisk træner Mathias Marker.

Den store prioritering af lige netop Azad som assistenttræner, har været hans evner i analysearbejdet, den individuelle udvikling af spillere og vigtigst af alt; modspillet til Mattsson selv. De ser fodbolden meget ens, men har alligevel forskellige måder at gribe tingene an på:


”Forskelligheden fra Azad og jeg, kan jeg ikke beskrive i detaljer, men vi har nogle gange forskellige måder at løs tingene på. Jeg har ikke brug for en rygklapper i et trænerrum. Så kan jeg lige så godt køre tingene selv – jeg skal have noget modspil og andre ideer til løsningen af vores arbejde. Det giver en sund dynamik i vores trænerteam,”


”Vi får en mand, som er rigtig skarp i analysearbejdet både foran skærmen og på træningsbanen. Han ser nogle ting, jeg ikke ser – det er nok også med tanke på mine it-evner,” efterfulgt af et grin.

”Fra min egen tid i Brøndby, har Azad og jeg arbejdet sammen i forskellige sammenhænge, og han kender miljøet i en gruppe med mange unge spillere. Han har selv spillet fodbold, og har siden uddannet sig via trænergerningen. Jeg havde tidligt i processen fortalt Gaxe, at jeg havde et stort ønske om en dansk assistenttræner, og jeg er rigtig glad for, at Azad er på plads. Vi får et komplet trænerteam med tilgangen af Azad som assistenttræner, og kan nu dække alle aspekter i det daglige arbejde,” slutter Joakim Mattsson.


For den 30-årige Azad er han præsenteret for et tilbud, der var for godt til at afvise. Muligheden for at træde ind på seniorniveau i trænergerningen i en rolle sammen med Mattsson, var det perfekte bud på hans næste skridt i karrieren. Azad har selv været aktiv som fodboldspiller i Brøndby, AB, Roskilde og Hvidovre. Efter seks og et halvt år på vestegnen hos Brøndby Masterclass, er det nu tid til at finde sig til rette på Ama’r:


”Det var et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til. Jeg kender Mattsson rigtig godt fra vores fælles tid i Brøndby, og han er en kanon fyr. Jeg ved, hvad han står for, og ved derfor også, hvad jeg kan bidrage med. Jeg vurderede, det var tid til noget nyt i min karriere, og det her, var det helt rigtige skridt på det rigtige tidspunkt. Jeg har kendt flere af de nuværende spillere i Fremad, siden de var helt unge drenge, og det er godt at se dem igen,”


”Min rolle som assistenttræner for Mattsson bliver at støtte med analysearbejdet af vores modstandere, samt egne præstationer på træningsbanen og til kamp. Jeg får derfor noget at se til både foran skærmen og på træningsbanen. Den individuelle udvikling af spillerne bliver også en væsentlig del af mit arbejde. Cheftræneren har det overordnede fokus på det taktiske, og det er her, jeg skal give ham modspil til, hvordan vi løser vores opgaver i fælleskab med Jesper og Mathias,” siger Azad Corlu.


Velkommen til Øens hold, Azad!