SEKS SPILLERE STOPPER I FREMAD VED KONTRAKTUDLØB

Vi skal tage afsked med nogle spillere i truppen, der ser sig om efter et nyt fodboldeventyr.


Før starten på 2020/21 sæsonen udlejede vi Valon Ljuti til HB Køge - hans kontrakt udløber med Fremad i slutningen af denne måned. Valon kom til Fremad i 2018, og havde to sæsoner, hvor det er blevet til 50 kampe i den blå trøje. Han kommer ikke retur til Fremad, og fortsætter derfor i en anden klub.


I januar-vinduet fik vi tre spillere in på leje i seks måneder i form af Thor Lange, Ivan Vasilev og Dimitar Proychev. Thor vendte hjem til Øen i en kort periode fra AC Horsens, og fik spilletid i alle 18 kampe i foråret. Han er nu tilbage i truppen hos Superliga-nedrykkerne, AC Horsens.

De to spillere fra Botev Plovdiv nåede hver især at spille henholdsvis 10 og 7 kampe for Fremad i deres lejeperiode her i foråret.

De er rejst tilbage til Bulgarien.


I januar blev der også hentet en ung ghanesisk spiller fra FC Cheetah på en lejeaftale, der løb frem til sæsonafslutningen. Ebenezer Adade kom fra samme klub i Ghana som Toku, Bio og David Martin. Ebenezer nåede at få hans debut i en udekamp mod Hvidovre, der er den eneste kamp, han er registreret for. Lejeaftalen bliver ikke forlænget.

Francis Agoanyah kom på en lejeaftale i samme periode fra samme klub. Centerforsvareren løb desværre ind i en rigtig ærgerlig knæskade, og arbejder i øjeblikket på at komme tilbage på banen. Han er stadig Fremad-spiller.


Den sidste af de seks spillere er Franco Atchou, der skal på et nyt eventyr efter tre år på Ama’r. Den togolesiske midtbanespiller er noteret for 77 kampe for Fremad Amager, hvor han var fast mand i startopstillingen de første to sæsoner i klubben. Han er rejst tilbage til Togo, og er nu på jagt efter et ophold i en anden fodboldklub.


Gaxe siger følgende om afskeden med de seks spillere:


”Valon har haft to sæsoner i truppen her i Fremad, hvor hans tredje sæson blev tilbragt i HB Køge. Det bliver ikke til et fortsat samarbejde mellem Valon og Fremad. Vi fik i januar en god mulighed for at hente Thor Lange tilbage til klubben på en kort lejeaftale her i forårssæsonen, som er en spiller, der havde et godt kendskab til omgivelserne. Efter udløb på lejeaftalen er han nu vendt retur til AC Horsens,”


”Tilgangen af Vasilev og Proychev i januar var en del af en aftale med klubben i Bulgarien for at styrke bredden i truppen. De to spillere har arbejdet dedikeret og opført sig meget professionelt under deres ophold.

Ebenezer fik muligheden her i foråret for at teste niveauet på en lejeaftale. Der er for langt et spring lige nu for hans vedkommende, og derfor har vi valgt ikke at forlænge det lejeophold,”


”Den sidste af de seks spillere er Franco Atchou, der ikke fortsætter i Fremad. Den retning vi skal i nu, er uden Franco på holdkortet. Han kom fint fra start ved sit skifte for tre år tilbage, men vi har ikke kunne se ham i det setup, den kommende trupsammensætning skal bestå af,"


"Vi ønsker alle seks spillere held og lykke med de nye udfordringer, der venter dem” slutter Gaxe.


Tak for indsatsen i Fremad, drenge – god vind med de nye udfordringer!Thor Lange


Franco Atchou


Valon Ljuti


Ivan Vasilev


Dimitar Proychev


Ebenezer Adade