STOR FORSTÆRKNING TIL AKADEMIET PÅ DE INTERNE LINJER

Ikke alene er det en fantastisk dag for de mange unge fodboldspillere, der kan komme tilbage på banen som et hold og give den gas på ny, efter lempelserne af restriktionerne.

Det er tilmed en fantastisk dag på kontoret for Akademichef, Philip Hansen, der fra dags dato kan tilknytte ungdomstræner-koryfæet, John Ranum, der kommer til Øen efter hele 41 år på Vestegnen hos Brøndby IF.


Ranum bliver tilkoblet AC Amager Academy som Head of Individual Coaching, og skal nu værne om de unge talentfulde spillere på de forskellige årgange på Akademiet – dog med hovedfokus på U15, U17 og U19.


Akademichef, Philip Hansen, er begejstret over at tilkoble mange års erfaring i dansk talentudvikling til teamet:


”Det er en super spændende tilføjelse til Akademiet og ikke mindst spændende for udviklingen af vores talenter. Det bliver ekstremt givende for spillerne for at nå det næste niveau. Individuelt kan det tilføre de sidste 10%, der mangler i udviklingsfasen. John bliver tilkoblet som Head of Individual Coaching, og skal derfor stå for specifik træning og individuel træning, hvor vi fremover også ville kunne tilbyde nogle træningssessioner med morgentræning,”


”Det er en tilføjelse til vores team omkring AC Amager Academy, der også er med til at give vigtig sparring til vores talentfulde trænere på kryds og tværs af de forskellige årgange. Fodbolden har udviklet sig hastigt de sidste par år med skarp teknologi, og der forsøger vi også at være bedst muligt opdateret. Vi har et holistisk syn på mennesket, og prioriterer højt at værne om spillerne. I John får vi en træner, der har specialiseret sig i at kende spillerne. Vi kan måle mange ting på statistik, men vi har også behov for at lytte til den enkelte spiller for at rykke udviklingen i den rigtige retning. Der har John været ekstremt skarp i arbejdet med at tilføre de sidste 10% til nogle af de bedste spillere i DK. Nu glæder vi os til at få ham indlemmet i teamet og komme på banerne igen efter en lang nedlukning,” siger Akademichef, Philip Hansen.


John Ranum har været i dialog med Fremad Amager og AC Amager Academy i nogle måneder, og er klar til en ny spændende udfordring efter 41 år i Brøndby IF:


”Jeg har jo nået den alder, hvor jeg regnede med et livslangt ægteskab med Brøndby IF og så ellers på pension. Tingene går stærkt i fodbolden, og alt omkring fodbolden udvikler sig konstant. Jeg havde spekuleret lidt over, hvad mit næste projekt skulle være. I den forbindelse talte jeg lidt løst med Fremad Amager, som jeg kender rigtig godt til. Det er en klub, jeg altid har haft stor respekt for. Tilbage fra starten af min Brøndby-tid, havde vi løbende dramatiske dueller på Amager, og det har altid været fantastisk at komme i Sundby. Klubben mindede og minder stadig en hel del om dyderne i Brøndby. Kammeratskab og fællesskab, og de værdier er en stor del af mig som menneske. Derfor var det ikke så svært at se mig selv i en rolle i Fremad Amager,”


”Jeg går meget op i at bygge ting op fra bunden. Der skal arbejdes hårdt for at opnå resultater. Jeg kommer fra en arbejderfamilie, og er vant til at få jord under neglene. I AC Amager Academy er man nået langt på kort tid, og jeg kan se, hvordan der er blevet knoklet for at nå hertil. Der hvor vi står nu, håber jeg at kunne bidrage med noget erfaring efter mange år i ungdomsmiljøet. Jeg har altid været glad for arbejdet med de enkelte talenter og tage udgangspunkt i mennesket. Der er kommet rigtig meget statistik ind over fodbolden, der kan bidrage til mange områder i udviklingen. Men jeg synes, det er væsentligt at kigge ind bag facaden for at få det mest optimale ud af en spiller. Det arbejde bliver rigtig spændende at kaste mig ud i AC Amager Academy. Nu har jeg i mange år været kendt som Ranum fra Brøndby – nu kan jeg fremover arbejde lidt med titlen, Ranum fra Fremad Amager,” slutter John Ranum.


Sportschef Gaxe har været med i sammensætningen af fremtiden for AC Amager Academy og ikke mindst retningen for klubbens fremtidsudsigter med ungdomsudvikling. Derfor er han, ikke overraskende, ganske godt tilfreds med tilgangen af John Ranum:


”Jeg kender John rigtig godt for hans store elitearbejde med ungdommen i Brøndby, og det er jeg med alt sikkerhed ikke den eneste, der kender til. Han har været med til at bygge på blandt flere af de bedste spillere i Danmark, der er kommet ud af ungdomsmiljøet i Brøndby. Det her er også et signal om, hvad vi vil med ungdomsmiljøet i AC Amager Academy. Philip har bygget en spændende stab omkring sig i forhold til at give både trænere og spillere de bedst mulige vilkår til træningen på og udenfor banen. Vi har nogle ambitioner om at opnå yderligere fremgang i DBU’s stjernesystem for licensklubber i ungdom. Tilgangen af John giver Philip god opbakning på flere forskellige arbejdsområder og vigtigst af alt, en rigtig god sparring på talentdelen i ungdom. Det er fantastisk at kunne byde John velkommen i vores ungdomsmiljø omkring Akademiet,” siger Gaxe.


Stort velkommen til AC Amager Academy, John Ranum!