UNG TALENTFULD MÅLMAND TIL FREMAD PÅ LEJEAFTALE

Oliver Funch har været en del af truppen i de sidste par uger på Ama'r, efter en god aftale med Boldklubben Avarta. Den 19-årige målmand med sine 196cm har vist sig fint frem som prøvespiller, og har nu fået en lejeaftale, der er gældende for resten af sæsonen. Som en del af lejeaftalen, kan Fremad købe ham fri af kontrakten i 2. Divisionsklubben.


Oliver har tidligere optrådt for ungdomsholdene i FCK og Lyngby Boldklub på U17 og U19 niveau. Første skridt i seniorkarrieren var et skifte til Avarta, hvor han har været på kontrakt siden sommeren 2020.


Målmandstræner, JC, har haft chancen for at se Oliver an til både træning og kamp, og ser spændende muligheder med den unge mand:


”Oliver har været med os i et par uger, og har vist rigtig fine takter. Der er et stort potentiale, og det bliver interessant at arbejde videre med ham og hans udvikling. Jeg har nogle vigtige prioriteter på træningsbanen, og dem lever Oliver op til. Når vi er på banen, så skal der arbejdes igennem – ingen dovenskab.

Han går til stålet, vil hele tiden lære noget, og har den rigtige mentalitet. Han har en rigtig god højde, er god på bolden og har en virkelig stærk fysik. Der er nogle gode forudsætninger for at få rigtig meget ud af hans potentiale,” siger JC.


I går aftes kunne vi præsentere vinduets tredje spiller i form af Jacob Haahr til defensiven. Der er tryk på tasterne på computeren og en rødglødende telefon på bordet med få dage tilbage af transfervinduet.

Gaxe kan igen præsentere en ung spiller, der er godt skolet fra ungdom:


”Jeg har haft en rigtig god dialog løbende med både Joakim og Jesper, som har kunne følge ham nøje på træningsbanen. Oliver har de rette kompetencer og har gode muligheder for at videreudvikle sig hos os. Vi har et fantastisk forhold til Avarta, som tidligere har lejet flere af vores spillere. Derfor har både Fremad Amager, Avarta og Oliver sammensat en god aftale for resten af sæsonen, der kan munde ud i en permanent aftale,” siger Gaxe.


Oliver er rigtig glad for hans valg sidste sommer, om at skifte til de grønblusede for at indgå i et seniorsetup. Han kan nu tage skridtet videre og indgå i en trup som fodboldspiller på fuldtid:


”Jeg er meget glad for skiftet til Fremad Amager. Jeg blev positivt overrasket, da klubben henvendte sig til mig for nogle uger siden, og jeg er glad for at en lejeaftale nu er kommet på plads. Forhåbentligt viser jeg nok af mig selv og udvikler mig nok til, at aftalen kan blive permanent i fremtiden,”


”Fremad Amager har et godt setup omkring deres målmænd med et godt team, hvor jeg tror, at jeg kan udvikle mig rigtigt meget ved at være en del af det til hverdag.

Det er en meget ambitiøs klub med gode spillere, som har en god mentalitet til træning og kampe, og sammen danner de et godt team. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang for alvor og vise klubben og fansene hvad det er, jeg kan,” siger Oliver Funch.


Byd velkommen til den nye mand, Oliver!